Vyom Clubhouse, Kolkata

Colour | Contemporary

Location : Kolkata, West Bengal, India
Area : 20000 sft.
Status : Completed in January 2020
Client : PS Group
Team : Abin Chaudhuri, Poorvi Dugar Ajmera, Abhinaw Alok, Chittaranjan Pal

The bottom G+2 floors of one of the towers in the Vyom residential complex is designed as a clubhouse consisting a community hall, gym and yoga room, indoor play areas, board room, and a small theatre. The structure had long corridors bent at obtuse angles as per the residential building's architecture. However, to make it suitable and enjoyable in the clubhouse, the flooring and walls of the corridor were treated as one with bursts of colour using china mosaic to emphasize various shapes and patterns. The circles, bands, series of stripes, and other striking geometric shapes extend continuously from the floor onto the walls, bending along the corridor edges. Colourful art work and accessories complete the playful look of the clubhouse.