Waterfront Clubhouse, Adisaptagram

Making of a Place | Colour | Concrete | Contemporary | Water

Location: Adisaptagram, West Bengal, India
Area: 230 sqm
Status: Completed August 2019
Design Team: Abin Chaudhuri, Sonia Guha, Debjit Samanta, Debkishor Das

Set along the backdrop of an existing water body and overlooking a football field, the project is a community club that maximizes its unique physical context. The project treads lightly in response to its picturesque context where the narrow strip of land is reclaimed to create a responsible waterfront development. The ground floor houses a multipurpose gathering space that seamlessly connects with the outside.On the upper floor is rotated to act as a viewing deck for matches. The project is a search, from social existence to the dynamics of space and form, from the beauty of light and shadow to striking a harmony with nature.